Costa Toscana – hravá elegance

S radostí jsme přijaly pozvání lodní společnosti Costa Cruises „ochutnat“ jejich novou vlajkovou loď, Costa Toscana. V pátek jsme se s WizzAir vydaly z Prahy do Říma, kde jsem si na letišti stihly dát výborné italské kafíčko a transferem od lodní společnosti jsme se pohodlně přesunuly do přístavu Civitavecchia, kde na nás čekala loď. Loď je impozantní už z venku – krásné zaoblené tvary, výklenky a harmonické, nepravidelné a nerovné elementy z ní dělají krásku připomínající spíše architektonický skvost, než klasické mořské plavidlo.

Odbavení v terminále bylo velice rychlé, po odevzdání kufrů a kontrole pasů nás poslali do horního patra, kde nám udělali antigenní test a odbavili nás. Celé to trvalo asi 15 minut a už zbylo jen udělat pár fotek exteriéru lodi a vydat se na palubu. Loď je prostorná, září novotou, disponuje vkusnými materiály, barevně krásně sladěná a přitom všude jsou odvážné kombinace jak barev tak materiálů. Kajuta je moderně vybavená, příjemně barevná a elegantní. Na lodi jsou krásná zákoutí, která vyloženě vybízí k focení. Centrální kruhový prostor, Colosseum, který propojuje 3 paluby, nás hned zaujal. Zde jsou odpoledne a navečer různá představení - od hudebních po akrobatická. Costa má tento prostor geniálně vymyšlený, protože přes den zde bývají zkoušky, takže už od rána jsme se těšily, co nám to večer předvedou. Ovšem navečer byl vždy náročný program, nejdříve naprosto vynikající večeře, potom tedy představení v Colosseu a na závěr výborná živá hudba v Heineken Baru. Zde jsme si velice oblíbily kapelu Trio Lazy Daisy, kteří hráli převážně rockovou hudbu a pokaždé se jim povedlo nás vytáhnout na pódium.

Jídlo na lodích je vždy kapitola sama pro sebe. I tedy nás minimálně nadchlo. Ať už v servírované restauraci, tak v bufetové, ať jsme měly chuť jen na těstoviny nebo na maso či rybu, vše bylo famózní, perfektně naservírované a s báječnou obsluhou. Dokonce jsme vyzkoušely i restauraci Archipelago, což je nový koncept, který je k dispozici na nejnovějších lodích Costy. Jídlo zde není sice zahrnuté v ceně, ale určitě stojí za to, to jednou během plavby vyzkoušet. Pobyt v Archipelago není jen uspokojení hlavní potřeby – hladu, je to zážitek. Pěti-chodové menu stvořili 3 Michelinští šéfkuchaři a každý talíř je zajímavější než ten  předchozí. Dokonce k pokrmům mají sladěnou i degustaci vín.

Loď se nám natolik líbila, že se nám ani nechtělo se v destinacích vylodit i přes to, že již je možné se vyloďovat bez omezení! Raději jsme si vychutnaly bazén, který může být zastřešen, lehátka tam jsou v několika úrovních a částech, takže člověk má soukromí. Prostor doplňují (sice umělé) rostliny a vířivky v různých výškových úrovních, takže celkový dojem je fakt nadšení. Záď lodě je dokonale stupňovitý, na nejvyšší palubě je sky walk a na nejnižší otevřené palubě je Infinity Bar s úžasným výhledem na moře, tak akorát na popíjení koktejlů při západu slunce. Prostě paráda! V Barceloně se nám vůbec nechtělo vylodit.

Tak také vyrazte na plavbu s Costa Toscana a dejte nám vědět, zda jste i Vy byli tak nadšení . A nezapomeňte si dát kafíčko nebo ideálně koktejl při západu slunce v baru pod širým nebem (Infinity Bar), ochutnat zákusek „Karamel“ a zatrsat si s kapelou „Trio Lazy Daisy“.

 

Maru a Lenka

Napsala Marie Anthisová